+36 70 386 8064

szmolanorbert@gmail.com

ESETTANULMÁNYOK

Történetek néhány izgalmas munkánkról

A PROJEKT

VECSÉSI CSALÁDI HÁZ

1. A feladat


Ennél a munkánál egy belsőépítész irodától kerestek fel, egy vecsési ingatlan berendezésének terveivel. Hosszú évek óta dolgozunk már a Zeta Studio csapatával így könnyű dolgunk volt, szinte félszavakból is megértjük egymást. Mindig átfogó mindenre kiterjedő bútor és 3D látványterveket kapunk amelyekhez pár kérdés után már készülhet is az árajánlat.

Azonban amikor új belsőépítésszel vagy lakberendezővel dolgozunk együtt, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy akár telefonon, akár személyesen, de az összes felmerülő kérdést megválaszoljuk és Norbi a meglévő tapasztalatával átfogóan segítsen a tervezőnek, hogy a megálmodott bútorok ne csak a papírokon, monitoron mutassanak jól, hanem a valóságban is professzionális és praktikus legyen.

2. A részletek


Az ajánlat elfogadása után a megrendelővel is megismerkedtünk személyesen, ami nagyon hangsúlyos számunkra. Az a tapasztaltunk, hogy minél jobban értjük az adott megrendelő igényeit, esztétikai preferenciáit, annál könnyebben találjuk meg a közös hangot és tudjuk hozzá igazítani, személyére szabni a vágyott bútorokat.

  • az első találkozón a választott anyagokat a műhelyben megmutattuk, Norbi tanácsára módosították egy árnyalattal világosabbra az alap elképzelést. Mivel az évek alatt igen sok bútor került már ki a kezünk közül jó szeme van Norbinak ahhoz, hogy esetleg milyen szín lesz ideális és biztosan nem sötét egy-egy helyiségben, ezzel a megszerzett tapasztalattal és szépérzékkel is segíti a megrendelőinket.
  • Az irodánkban részletekbe menően pontosítottuk a bútorokat, gardróbban szükséges tárolók minden méretét, konyha funkcionális kialakítását, rejtett konnektorokat, tárolókat. A konyhában a belsőépítésszel kő munkapultot képzeltek el, a precíz illesztések és a formatervezett bútor kialakítása végett ilyen esetekben mindig felvesszük a kapcsolatot a munkapultot készítő köves kivitelezővel is, hogy a végeredmény biztosan tökéletes legyen.
  • Ezt követően az egyeztetett határidőre legyártottuk a bútorokat és a ház készítésének ütemében elkezdődtek a beépítések. A tervezés során a lépcső anyagának meghatározásáról kiderült, hogy nem lesz megfelelő, időtálló, így Norbi végül a megrendelővel közösen választott egy ideális fa parkettát, amivel a helyszínen gyönyörűen sikerült a a lépcső burkolása is. A gardrób helyiségekbe alukeretes üvegajtók kerültek, belső világítással, ami az átláthatóságot is segíti, de nagyon komoly eleganciát is sugároz.

Ennél a fürdőszoba fotónál is jól érzékelhető, hogy a profi látványterv alig megkülönböztethető az elkészült végeredményről készült fotótól.

3. A végeredmény


A végeredmény itt is magáért beszél. A belsőépítész boldog, mert a megrendelő elégedett. Rugalmasan alkalmazkodtunk a házban folyó többi munkához, hiszen tudjuk hogy milyen fontos az időzítés. Ráadásul ebben az igen összetett építkezési folyamatban a bútorok szállítása és beszerelése a vége felé ideális. Amikor már végzett a festő, a villanyszerelő és a burkoló is szépen feltakarított maga után. Gyakorta előfordul, hogy az építkezés csúszik, ilyenkor szükség van arra, hogy mindenki szorosan figyeljen egymásra, ez szerencsére itt is jól működött. A gondosan megtervezett enteriőr, a bútorok színvonala pontosan olyan lett, amilyennek egyszer a kezdetek kezdetén a Család elképzelte.

4. A fogadtatás


Különösképpen szerették a tágas, rejtett világításokkal funkcionálissá varázsolt gardrób szobájukba készült bútorokat.

B PROJEKT

GTR IRODA

1. A megbízás


Ez a munka egy teljesen új építésű irodaház 4. Emeleti irodájának berendezése volt. A megrendelőnkkel már több munkán is dolgoztunk együtt, könnyen megtaláltuk a közös hangot. A feladatunkat az is megkönnyítette, hogy ennél a projektnél is a már jól ismert Zeta Studió készítette a terveket. Telefonos egyeztetések, részletek tisztázása után elkészítettük a tételes árajánlatot. Ez amikor egy igényes belsőépítész studió elkészíti az összes tervet, anyagkiírással, ez különösen gyorsan megy.

2. A tervezés


Amikor olyan megrendelő keres fel minket, akinek még csak a fejében van meg az elképzelt bútorzat, olyankor mi vetjük papírra és készítjük el a terveket, miután meghatároztuk közösen az anyagokat és összehangoltuk az igényekkel.

3. A koncepció


Az elképzelés egy nagyon modern, exkluzív iroda impozáns kialakítása volt, ebben Knapcsek Zoliék tervei nagyon látványos megoldások alkalmazásával készültek el. A projekt részletes árajánlatának elfogadása után, közös egyeztetés és helyszínbejárás következett. Van amikor egy ilyen nagyobb építkezés során a megrendelők előre gondolkodnak, felkeresik a bútorgyártó céget, de a helyszínt még nem lehet felmérni. Ilyenkor a részletek, anyagok színei, típusai, polcok, asztalok, konyha kialakításainak tisztázása után a nem méretre gyártandó elemek gyártásával kezdünk el foglalkozni és amikor az építkezés munkafázisa eléri azt a szintet (vakolt falak és aljzat) megtörténik a pontos helyszíni felmérés, amely alapján már úgy készülnek el a beépítendő bútorok, hogy a helyszínen már nem kell átalakítást végezni rajtuk.

4. A kihívás


Különleges kihívást ennél a projektnél a nagyon nagy felületen egybefüggően végigfutó mennyezeti lamellás panelek jelentették. Munkánk során a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Norbi ezért felkereste a megbízható lakatos mesterünket, több ízben egyeztettek és fejlesztették ki végül azt az új technológiát, amely nem csak látványos és szinte láthatatlan rögzítési pontokkal rendelkezik, probléma esetén könnyedén leszerelhető, de teljesen biztonságos is.

5. A részletek


Az ilyen irodai bútorok gyártásánál is nagyon fontos az strapabíró anyagok használata, mert komoly igénybevételnek vannak kitéve a munkahelyi környezetben, a beépített mindent elnyelő irattartó szekrények, funkcionális íróasztalok, de még az irodai konyha kialakítása is más. Ennél a projektnél a tervező ezeket az igényeket mind figyelembe vette, hogy az irodába érkezők számára impozáns részek inkább látványosak, az ott dolgozok számára pedig funkcionálisak, jól pakolhatóak és ne nyitottak legyenek.

6. Az együttműködés


Jól érzékelhető, hogy a látványtervek gyakorlatilag alig megkülönböztethetőek az elkészült fotóktól. A megrendelő elégedett, mert pontosan azt kapta amit elképzelt, egy mutatós, modern irodát, praktikus és professzionális berendezéssel, mi pedig örömmel zártuk ezt a projektet is, hiszen célunk, hogy a hozzánk érkezőknek a legjobb minőségben tudjuk legyártani az alapelképzelését. Törekszünk a beépítések során rugalmasan a többi kivitező szakmábhoz alkalmazkodva, ha szükséges összedolgozva segíteni a projekt megvalósulását a lehető leggördülékenyebbé tenni. Villanyszerelők, üvegesek, festők, riasztósok, légtechnikusok garmada dolgozik ilyenkor egymást segítve, hogy a megrendelő mielőbb birtokba vehesse a területet és amit kap, az összehangolt legyen.

C PROJEKT

BUDAI CSALÁDIHÁZ

1. A megbízás


Ennél a munkánál igen egyedülálló volt a probléma amivel felkerestek. A megrendelő már ismerte a munkánkat, ajánlás útján kerültünk a látókörébe, korábban egy lakás bútorait gyártottuk neki, így amikor felkeresett a kialakult helyzettel már tudta, hogy tőlünk mire számíthat majd. Az történt, hogy egy számunkra ismeretlen építész, belsőépítész elkészítette a ház átalakítási és bútorterveit és megrendelőnk a tervező által ajánlott céget a bútorok kivitelezésével is megbízta az egyszerűség kedvéért. Itt ebből lett a bonyodalom.

A bútorgyártó cég nagyon alacsony színvonalon, mondhatni gagyin készítette el a rábízott munkát. Kétségbeesetten fordult hozzánk a megrendelő, mivel a csapatunk munkájának színvonalát már ismerte, kérte, hogy gyártsuk újra, ahol szükséges tervezzük át a házába készült tételeket – konyha, mennyezet és falburkolatok, gardróbszekrények, nappali bútor, egy háznyi feladat.

2. A tervezés


Norbi kiment a helyszínre és átnézte az elkészült tételeket, aggódva figyelte, hogy az asztalos szakmában még mindig van aki ilyen alacsony nívót képvisel. Az egyeztetéseket személyesen kezdtük meg, részletekre kiterjedően, a gardóbok és a nappali bútor teljes újratervezése után, kiválaszottuk a megrendelővel azokat a minőségi alapanyagokat amiket az életterébe szeretne látni. Innen gyors bútortervezés és gyártás kezdődött, hiszen a család már alig várta, hogy végre be költözhessen. A funkcionális gondolkodás alap elvárás, ezt kell összehangolni az esztétikus megoldásokkal és a megrendelő központú kommunikációval, beszereléssel.

3. A kihívás


Tökéletesen sikerült megismernünk és azonos frekvenciára állnunk a megrendelővel, így a kivitelezés is gördülékenyen és szinte észrevétlenül történt. Ahogy a korábbi “márka” bútorait szétbontották és elszállították, szépen sorban beépítettük a minőségileg kifogástalan darabokat, a megbízó pedig megnyugodott, sőt kisimult, hogy amit elképzelt az otthonába az nem lehetetlen, csak rossz helyen kereste.

4. A részletek


A konyha szekrény kialakítása rengeteg izgalmas részlettel teli, rejtett munkapult, elbújtatott gépek, konnektorok, rekeszek, tárolók, mintha varázslat lenne. Kívülről pedig, csak egy szép letisztult modern bútort látunk.

5. Az együttműködés


A nappaliba és egyébként a ház többi részére is készítettünk hangelnyelő paneleket, hogy a visszhangok, dobogást csökkentsük a terekben, ezek látványelemeknek tűnnek, de ez a különleges funkciójuk.

Oszd meg velünk,
min dolgozol éppen

Küldd el a projekt rövid ismertetését és a csapatunk kapcsolatba lép veled, hogy átbeszéljétek a részleteket